De aller fleste har vært borti spillet Bingo; spillet der tilfeldige sifre trekkes, og spillerne deretter markerer de aktuelle sifrene på ruteskjemaer med tall inni.

Men du har kanskje ikke vært borti Bingeo? Grunnrammene for dette spillet er ganske likt originalen, Bingo, men skiller seg ut ved å ha sitater og hendelser fra fjernsynsserien My 600lb life på TLC, en serie hvor man følger sykelig overvektige personers ferd mot en forhåpentligvis slankere hverdag.

Navnet Bingeo er en blanding av ordene bingo og binge, som i ‘binge eating‘.

Serien går ut på at man først får en presentasjon av hvordan og hvorfor hovedpersonen har en opp i en slik tilstand at de nå trenger hjelp. Man får se deres bosituasjon, deres venner og familie, og lærer om deres matvaner. De skal så til Dr. Younan Nowzaradan, kalt Dr. Now, for å se om de kan få slankeoperasjon.

Det sier seg selv at å frakte en person som veier mange hundre kilo er en prøvelse, og denne turen, ofte i baggasjerommet eller andre steder det er plass, er ofte kilden for mange krangler, og ei blir til og med etterlatt og dumpa av forloveden, jeg mener eksen, underveis til Dr. Now.

De må følge et strengt regime for å gå ned X antall kilo før de får lov til å ta operasjon, og det er på denne ferden man spiller Bingeo; det lyves, det lures, det kjeftes og bitches, og man får et innblikk i en syk persons syke ferd mot et hårete mål, å bli slankere og få operasjon.

Spillet er utviklet av en av mine beste venninner, som ønsker å forbli anonym av uklare årsaker.

Spillet går altså ut på å få fire på rad på Bingeo-brettet i én episode, og spilles best sammen med gode venner. Kanskje ikke det mest politisk korrekte spillet, men det er heller ikke spillet Politisk ukorrekt.

Ønsker du å spille Bingeo kan du fritt laste ned spillbrettene nedenfor og printe disse ut der du finnet det hensiktsmessig. Alt du da trenger er å finne et sted å se My 600lb life, noen boller med snop og/eller annen snack, og så er kvelden duket for moro.

Det vil komme flere brett i nær fremtid; enn så lenge ligger det to versjoner med til sammen litt over ti forskjellige bingeo-brett nedenfor.

Trenger du hjelp til noe som helst rundt spillet, ta kontakt her.