En av mine favorittjenester er Finn.no. Kjøp og salg av alt mellom himmel og jord, og noe gis til og med bort gratis. Her treffer man alle slags typer, fra de fleste samfunnslag. Jeg har vært borti alt mulig når det kommer til folk på Finn.no; de fleste er veldig hyggelige, noen få er kranglete, og noen ytterst få har blitt ufine. Noen er beskjedne, andre mer direkte. Noen vil prute på prisen, mens andre klarer å krangle prisen opp.

I november 2020 la jeg ut en snowboardbukse for salg på Finn.no. Buksen, av merket Holden, ble lagt ut til kroner 399,-. At prisen skulle ende høyere ved fullført handel var det få som kunne ant. Dette var dog ikke en bukse jeg trengte å selge, men noe jeg ikke hadde behov for at tok opp plass i skapet.

Tidslinje:

18. desember 2020 får jeg melding om at Morten er interessert, og jeg svarer at dette er bra.

22. desember 2020 får jeg beskjed om at Morten fikk penger i romjula, og jeg sier at jeg kan holde den av til da.

28. januar 2021 får jeg spørsmål av Morten om buksa (eller boksa i følge Morten) fortsatt er til salgs, og jeg bekrefter at den er det.

28. oktober 2021 får jeg igjen spørsmål om buksa er tilgjengelig og jeg bekrefter igjen. Jeg får videre tilbud på 300,- og Morten sier han skal Vippse dagen etter og jeg bekrefter jeg da skal sende samme dag. Han vippser ikke, jeg sender ikke.

1. desember 2021 får jeg tilbud om 200,- pluss 80,- i frakt. Jeg besvarer ikke denne.

2. desember 2021 får jeg spørsmål om den fortsatt er tilgjengelig og jeg svarer at han skal få kjøpe den for 500,- pluss frakt. Han tilbyr 300,- pluss frakt, og jeg svarer at han skal få den for 550,- pluss frakt. Morten blir vred og hevder vi hadde en avtale jeg har brutt og får beskjed om at avtalen vi hadde var i oktober, og at hvis han ville ha den så var prisen nå 550,- pluss frakt.

4. desember 2021 får jeg spørsmål om vi ikke kan møtes på midten, og jeg svarer at prisen nå er 600,- pluss frakt dyreste måte med sporing og alt. Han tilbyr 400,- og 80,- for frakt siden dette «er annonsen». Han får beskjed om at prisen er 650,- pluss frakt dyreste måte. To timer senere får jeg melding om at han er med på 600,- pluss frakt, og jeg svarer at det blir 600,- pluss 150,-.

6. desember 2021 vippses penger til meg og samme dag sendes buksa.

Jeg er faktisk ytterst takknemlig for at ingen andre ville ha denne buksa, slik at jeg fikk oppleve dette eventyret av en handel. Ikke at 399,- eller 600,- er noe særlig å skrive hjem om, men artig var det uansett. Så, ett år og noen dager etter at dette eventyret begynte fikk Morten en brukt snowboardbukse tilsendt i posten, litt dyrere enn om han hadde kjøpt den med en gang.