Siden jeg har blitt idrettsutøver og følgelig har begitt meg ut i idrettens verden, så har jeg derfor forvillet meg inn i en sportsklubb. Denne klubben heter Hadeland Sportsskyttere, som er en flott gjeng med skyttere i alle aldre. Med dette følger det også ett og annet skytterstevne, og siden det var min klubb som arrangerte stevne denne helgen meldte jeg meg på som funksjonær.

Lørdagen ble brukt til å rigge opp og gjøre klart til selve stevnet, som var på søndagen, og til funksjonærskyting, som er som et ordinært stevne, men for funksjonærene, som da starter uten startgebyr. Siden dette var mitt første arrangement startet jeg i klassen D, D for dårlig skulle det vise seg.

Men, det er uansett noe eget med å gå rundt sammen med en gjeng andre personer som har våpen og ammo hengende i beltet.

Eksempel på relativt dårlig skyting; men eneste skive jeg husket å ta bilde av..

Løypa bestod av ti poster hvor det skytes på blinker av forskjellig størrelse, avstand, og derfor også forskjellig vanskelighetsgrader. Det er løyper for énhånds- og tohåndsskyting avhengig av hvilken gren man deltar i, det er både stående og sittende, og med rimelig lang, og relativt kort tidsgrense. At jeg var god til å skyte er ikke bare å ta i, det er ren, skjær løgn. Men det var gøy og lærerikt, og ikke minst interessant.

Jeg stilte i militærfelt med en 9 mm, og i finfelt med en .22LR. Det viktigste å ta med seg er at jeg ikke var nederst på noen av listene, og for det feirer jeg selvsagt litt ekstra. Og til mitt forsvar skjøt jeg med noen andres våpen; et våpen jeg før start hadde avfyrt tilsammen kanskje 50 skudd med. Dette var også mitt aller første stevne. Så, det er forklaring nok på kantskudd og sleivtreff…

Søndagen var det duket for selve stevnet, og to kamerater (Per Kristian og Joar), tok også turen fra Toten for å delta. Siden de begge er ganske gode skyttere er det ikke noe gøy å sammenligne resultater med disse, men det er gøy å se hvor gode resultater de får. Børse-Lars, en av Norges desidert beste pistolskyttere, var også på plass og solgte litt forskjellig skyterelatert artikler.

Selv stod jeg i kiosken og betjente denne sammen med ei venninne, Martine, og materialforvalteren i klubben, Roar. Pølser ble solgt, kaffe ble servert, og alle var enige om at det hadde vært en fin dag, selv om vi gikk tom for kransekake så alt, alt for tidlig.