Mr Pinter, I presume?

De fleste synes det er stas å få pakke i posten. Mange handler mye på internett og får pakker tilsendt fra her og der, innland og utland. Men hva hvis du mottar en pakke fra Thailand du aldri har bestilt? Og hva hvis det viser seg at dette er fra den samme person som tidligere har satt både brus, vinylplater og andre ting på trappen din?

For en tid tilbake fikk jeg en Jolly Cola-kork i posten som jeg trodde var fra en jeg kjenner som heter Artemy. Han avkreftet dette, og kort tid etter ble jeg kontaktet av denne Pinter. Pinter sendte en e-post via en annen anononym og kryptert e-posttjeneste enn sist. Denne er kalt Protonmail.

Navnet på avsenderen var Rosa Panter. E-posten lyder som følger:

Det betviles at siste forsendelse har samme avsender som før, leser jeg. Vel… bak det blå Priority-klistremerket: Ta det forsikrig av, så er det stemplet inn et segl/vannmerke i papiret på konvolutten. Du kan kjenne det fra innsiden også hvis du ikke vil ta av merket. Bare hyggelig Fra Pinter

Jeg finner frem konvolutten, tar hånden ned i den og riktig nok. Med pekefingeren kjenner jeg noe som er preget inn i papiret. Med litt pirking får jeg pirket av det blå merket på fremsiden av konvolutten og der er det. Et lite merke pryder papiret.

Noen av de aktuelle personene blir konfrontert, og de benekter som vanlig en hver kjennskap til dette. Dagene går og jeg lar dette ligge litt.

Pinter Chakrapong fra Thailand

Så kommer det brått en pakke i posten. Pakken er fra Thailand, men med en kjent avsender. Jeg skjønner umiddelbart at dette er en Jollyering.

Pinter er jo, som alle som har vært innom og lest tidligere saker vet, navnet på personen bak (noen av?) jollyeringene. Dette er muligens fra en fjern fetter, eller hans alter ego, hvem vet. På tolldeklareringen står det at den inneholder «accessories» og at den er sendt fra Thailand.

Avsenderen av pakken er Pinter Chakrapong. Dette har gått fra å være en og annen lokal Jollyering i Flågenvegen til å bli rene onkel reisende Macs eventyr. Pakken er sendt fra en gate ved navn Sukhumvit 93rd.

Jeg åpner pakken og til min store fornøyelse, og forundrelse, ser jeg seks/sju små poser ned godteri. Som mange kanskje har gjettet alt nå var de selvsagt av typen Jolly Cola (brand). Etter noen raske søk på internett viser det seg at dette er et godteriprodukt fra Thailand, men jeg ble ikke noe klokere på hvem som har sendt det, eller hvordan dette har latt seg foregå.

Jeg legger så merke til at det på den ene posen er skrevet «OTISREF», som jo er en referanse tilbake til tidligere korrespondanse med denne Pinter. På innsiden av posen er det skrevet:

Kvik-lunsj & Joly Cola. Takk

-Pinter

Dette er samme beskjed jeg fant i postkassen min sammen med noen pakker Kvikk-Lunsj for noen år siden, dog med en ekstra skrivefeil og en annen variasjon: Jolly ble skrevet med én «l» og «og» ble byttet ut med «&» på denne leveransen.

Det er forøvrig en skrivefeil i e-posten jeg mottok tidligere også; «forsikrig». Om dette er gjort med vilje, eller om dette er en tilfeldighet eller forglemmelse vites ikke, men jeg gjør i hvert fall en notis av det.

Så, tilbake sitter jeg her, med skjegget fullt av postkasser og seks/syv tomme poser med Jolly Cola (brand)-godteri liggende rundt på pulten.

Mange spørsmål. ingen svar.