Hvorfor tror folk som kjører bak meg nordover på Flågenvegen at når jeg blinker venstre og bremser ned før oppkjørselen min så gjør jeg dette, ikke for å kjøre opp til meg selv, nei da, men for å slippe dem forbi slik at jeg gang på gang holder på å få en ivrig bomsnylter i siden på bilen min?

Historien gjentar seg gang på gang; jeg blinker venstre og bremser ned før oppkjørselen. Jeg titter over bakketoppen for å se om det kommer biler nordfra. Når jeg ser at det er klart, hvilket ikke tar lange tiden, svinger jeg venstre bare for å måtte bråbremse i det jeg holder på å få bilen som tidligere var bak meg rett i siden på min egen bil.

Dette brødhuet tror altså at når man blinker venstre så betyr dette at man ønsker å slippe forbi folk som ligger bak. Hvor de har lært dette er ikke godt å vite, men det er i hvert fall helt klart at vedkommende har det travelt. Hvor mye tid de sparer kan diskuteres, men siden jeg gjerne ikke nødvendigvs kjapper meg nevneverdig mye når jeg går frem og tilbake så er det høyst tvilsomt at de kommer til å forsøke å gjøre det samme en gang til.

Denne gangen gikk jeg bak til sjåføren, en mann i sin beste alder, og spurte hva det var han trodde han drev med. Han skulle kjøre forbi sa han. Jeg lurte på hvordan han syntes det gikk hvilket han svarte litt flakkende på og han beklaget at han hadde kjørt som en idiot.

Ytterligere noen ord ble vekslet før jeg fotograferte bilen så jeg fikk skiltnummeret og kjørte rolig opp i oppkjørselen og inn i garasjen. Etterpå gikk jeg ned igjen til veien og fotograferer bremsesporene til vedkommende i veibanen, hvilket tyder på at han har hatt god hastighet.

Hvorfor tror så mange at jeg skal slippe dem forbi når jeg blinker venstre? Skyldes det manglende kunnskaper om trafikkavvikling og dets kutyme? Er det på grunn av ignoranse eller skyldes det rett og slett idioti? Jeg holder en knapp på en kombinasjon av det ovenforstående.

Det interessante er at folk som gjør dette stort sett er folk jeg aldri tidligere har sett i Flågenvegen og følgelig folk som ikke burde kjørt her i førsteomgang med tanke på hvordan tilstanden til veien er for øyeblikket.

Så, hvorfor blinker man venstre? Fordi man skal til venstre.