Siden Posten Norge til enhver tid skal effektivisere og spare penger har postkassen min blitt uskyldig offer i dette maktspillet. Den er flyttet 165 meter med makt, og ca 100 videre på trass for å beholde den i min egen kommune. Dette medfører at det har blitt et prosjekt med livet som innsats i det man begir seg bortover Flågenvegen på jakt etter brev og reklame.

Da jeg sjekket posten sist oppdaget jeg et brev fra Braga i Portugal. Ikke selve stedet, selvsagt, men noen har postet et brev til meg i Portugal, nærmere bestemt i byen Braga. Jeg kjenner ingen i Portugal, så vidt jeg vet, og ikke vet jeg om noen som har vært der i det siste heller.

På baksiden er det skrevet en avsender, men det er dessverre utenfor mine evner å tyde hva det skal stå. Inne i konvolutten er det en avreven bit av et A4-ark som først er brettet på midten og videre er det sirlig brettet den ytterste delen av arket sammen for å holdet arket lukket. Dette arket har påskriften «Hi! Hope you enjoy it!» og så noe jeg dessverre er ute av stand til å tyde.

På innsiden av dette er det en bit med gråpapir og bobleplast brettet sammen til en liten konvolutt som er stiftet sammen og så tapet fast i arket. Inne i denne lille konvolutten er det, hold dere fast, en Jolly Cola-kork! Korken ser ubrukt ut, eller har blitt fjernet fra flasken med en sirlig og stødig hånd slik at den skal bli ubeskadiget.

Jeg tror ikke dette er samme Jollyant som bedriver Jollyering utenfor hos meg. Dette tror jeg er min venn Artemy fra Estland som har tatt seg bryet med å sende meg en gave på en av sine mange turer rundt i verden. Jeg har tidligere mottat et postkort fra Artemy, og håndskriften på innsiden av brevet er ganske lik håndskriften på kortet jeg mottok den gangen.

Uansett, dette var utrolig hyggelig og noe jeg satte umåtelig pris på. Det er alltid hyggelig å få post, og enda hyggeligere når det er noe ekstra fint og spesielt i posten.

Så takk, min venn (hvis det virkelig er deg)! Tusen, tusen takk! (if you want this translated, let me know)

Oppdatering; det viser seg å ikke være fra min venn Artemy, men fra en annen for nå ukjent person. Oppdatering følger.