Faksimile fra aktuell artikkel fra Hadeland.no med tillatelse fra redaktør. Foto: Kine Therese Vik-Erstad, Avisen Hadeland.

Leserinnlegg publisert i avisen Hadeland den 16. august 2017 med varaordfører Halvor Bratlies tilsvar på mitt leserinnlegg den 11. august:

Varaordfører Halvor Bratlie erkjenner at han som politiker må tåle litt ekstra, men føler angrepet i leserbrevet er over streken.

Bompenger skaper mange diskusjoner. Kjøring i Flågenvegen, som er en omkjøringsveg uten bom har vært omtalt mange ganger. Mathias Sky som bor i Flågenvegen skriver i leserbrev at varaordfører i Lunner, Halvor Bratlie, har kjørt Flågenvegen. Hadeland har kontaktet Bratlie for å gi ham anledning til å kommentere leserbrevet.

– Det stemmer at jeg har kjørt der i et privat ærend. Jeg kom fra kapellet i Nordre Oppdalen og var på veg til Ål. I det ærendet ville det faktisk vært en omveg for meg å kjøre om bommen. Jeg føler med dem som bor i Flågenvegen, men så lenge vegen er åpen for allmenn ferdsel blir det å omtale meg i et leserbrev på denne måten et slag under beltestedet. Jeg har kjørt der to ganger etter at bommen kom. Flågenvegen er så dårlig at det går ikke an å gjøre til en vane, sier Bratlie til Hadeland.
Han legger til at han har ment mye om bommen, og blant annet kommet med forslag om et ekstra bomsnitt nord for Granstunnelen slik at også Granasokningene som ferdes innad i kommunen skal bidra i spleiselaget. – Dette er en diskusjon som bør komme opp igjen ganske så fort, sier Bratlie.
Varaordføreren kan også fortelle at han har bestilt elbil, og denne kommer på plass om et par uker. Da er han i selskap med mange andre som kan passere bommene uten å bli belastet med bompenger. – Det er først og fremst av hensyn til miljøet, men bomfritak er en bonus. Med utsatt vegbygging i Lunner kan det bli en enda lengre periode med bompengeinnkreving, kommenterer Bratlie.